Sunati-ne! 0371.231.020 (Luni-Vineri 8-22, weekend 8-16)

Despre

Uleiul de Avocado este de obicei un ulei comestibil, presat din fructele de Persea Americana (Avocado). Este utilizat pentru lubrifierea produselor cosmetice, folosit de cele mai multe ori pentru regenerarea si hidratarea pielii. Uleiul de Avocado functioneaza si precum un transportator pentru alte arome. Este bogat in grasimi mononesaturate si vitamina E.

Ca si uleiul de masline, acesta este unul dintre putinele uleiuri ce nu este derivat din seminte. Pur si simplu este presata pulpa fructului.

Origini

Fructul de avocado este cules manual si presat la rece. In apropierea muntilor Anzi, fructul de Avocado este atent selectionat pentru a fi trimis catre presat, pentru extragerea uleiului de inalta calitate. Pulpa este separata de coaja iar apoi se realizeaza extragerea.

Pentru extragerea uleiului sunt folosite numai mijloace tehnologice de ultima generatie si inalta precizie, cu un control strict al temperaturii. Rezultatul: Un ulei pur, extra virgin.
Rezultatul eforturilor depuse este un ulei 100% pur, fara aditivi. Continutul sau ridicat de clorofila il face sa fie de culoarea verde-smarald.

Persea Americana, sau Avocado, isi are originea in Puebla, Mexic. Soiul nativ este mic, cu coaja inchisa la culoare, cu samburele de dimensiuni mari. Cele mai vechi dovezi ale utilizarii uleiului de avocado au fost gasite intr-o pestera siuata in Coxcatl·n, Puebla, Mexic, care dateaza la aproximativ 10.000 IH. Arborele de Avocado, de asemenea, are o lunga istorie de cultivare in Europa Centrala si America de Sud.

Prima dovada de utilizare a cuvantului `Avocado` in limba engleza dateaza din anul 1696. Plata a fost introdusa in Indonezia in 1750, in Brazilia in 1809, in Levant in 1908, iar in Africa de Sud si in Australia in secolul al 19-lea.

Cuvantul `Avocado` provine din cuvantul spaniol `Aguacate`. Fructele de avocado au fost cunoscute de catre azteci ca si `Fructele fertilitate`. In unele tari din America de Sud (precum Argentina, Bolivia, Chile, Peru, Uruguay), fructul este cunoscut sub numele de Quechua. In alte tari vorbitoare de limba spaniola, fructul este cunoscut dupa numele mexican, in limba portugheza, Abacate.

Mod de utilizare

  • - poate fi utilizat ca atare nediluat
  • - ca ingredient in prepararea de masti pentru regenerarea, hranirea si intarirea parului
  • - ca ingredient in compozitii pentru ingrijirea pielii, protejarea de uscare si deteriorare, in concentratie de 20-90%
  • - ca ingredient in compozitii cosmetice dedicate ingrijirii tenului, pentru catifelare, hidratare, hranire in concentratie de 10-50%
  • - ca ingredient pentru prepararea de creme, lotiuni si unguente dedicate ingrijirii si regenerarii tesutului sensibil si fin din jurul ochilor, gat si decolteu, in concentratie de 10-40%
  • - ca ingredient in prepararea de unguente emoilente pentru tesuturile lipsite de elasticitate, piele intarita, 10-30%;
  • - ca ingredient pentru prepararea de uleiuri inainte si dupa plaja
  • - ca ulei de baza in aromaterapie pentru diverse masaje, alaturi de uleiuri esentiale alese in functie de preferinte.

Recomandat pentru:

  • - ten matur, ridat, devitalizat
  • - ten uscat sau descuamat
  • - regenerarea parului uscat, deteriorat, afectat de tratamente invazive
  • - ingrijirea gatului si decolteului
  • - piele sensibila, inclusiv la copii
  • - cicatrici, mici imperfectiuni ale pielii

Comanda